Δωρεάν συμβουλές στο 210 6754123

Εμφυτεύματα

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσουν δόντια που λείπουν. Είναι το αντίστοιχο ενός δοντιού και στην πραγματικότητα το εμφύτευμα αντιστοιχεί στη "ρίζα" του.

Από τί υλικά κατασκευάζονται;

Συνήθως τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν σχήμα κυλίνδρου, που μιμείται το σχήμα της ρίζας του δοντιού (root-form implants). Είναι κατασκευασμένα από ειδικό τύπο τιτάνιου. Όπως είναι γνωστό, το υλικό αυτό έχει υψηλή αντοχή στην καταπόνηση και επιπλέον είναι απολύτως βιοανεκτό, δηλαδή ο οργανισμός δεν το απορρίπτει ως ξένο σώμα. Πάνω στο εμφύτευμα στηρίζεται η προσθετική εργασία που είναι μια στεφάνη ή γέφυρα και είναι μια μόνιμη αντικατάσταση του δοντιού/ων που έχουν χαθεί.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα οδοντικό εμφύτευμα;

Είναι η ιδανική θεραπεία για άτομα που έχουν χάσει ένα η περισσότερα δόντια εξαιτίας ατυχήματος, τερηδόνας η περιοδοντικής νόσου, με την προϋπόθεση ότι έχουν υψηλό επίπεδο στοματικής υγιεινής και ότι δεν παρουσιάζουν κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.

Παίζει ρόλο η ηλικία στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Κανένα, η μόνη εξαίρεση είναι τα παιδιά. Σ' αυτά πρέπει να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη πριν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων (μετά την ηλικία των 18 χρόνων στα κορίτσια και ηλικία των 20 στα αγόρια).

Μπορείτε να βρείτε τη διαδικασία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων στα διαγράμματα που ακολουθούν καθώς και κάποιες ενδεικτικές προσθετικές αποκαταστάσεις που έγιναν στο Ιατρείο μας, στο αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.